A boy wearing green sunglasses from Mokki

Hvordan finne riktige solbriller til barn?

Når det kommer til å beskytte barns øyne mot solens skadelige stråler, er det viktig å velge riktige solbriller. Når det gjelder barn under 5 år, innebærer valg av passende solbriller å vurdere faktorer som sikrer både øyehelsen og komforten deres. I denne artikkelen vil vi gi en oversikt over viktige hensyn å huske på når du kjøper solbriller til små barn.

  1. UV-beskyttelse: Solbrillers hovedformål er å skjerme unge øyne mot skadelig ultrafiolett (UV) stråling. Forsikre deg om at solbrillene du velger, gir 100% UV-beskyttelse. Se etter merkelapper eller sertifiseringer som indikerer solbrillenes evne til å blokkere både UVA- og UVB-stråler. Denne beskyttelsen er avgjørende for å ivareta deres skjøre øyne mot potensielle langsiktige skader. Alle Mokki-briller har 100% UV-beskyttelse.

  2. Størrelse og passform: Riktig passform og størrelse er avgjørende for barnas solbriller. Se etter solbriller som er spesielt designet for små barn, da de vanligvis har mindre innfatninger og justerbare egenskaper. Solbrillene bør passe tett, men komfortabelt på ansiktet deres, dekke øynene fullstendig og gi tilstrekkelig beskyttelse mot solen. Unngå solbriller som er for stramme eller for løse, da de kan forårsake ubehag eller falle av under aktiviteter. Mokki har solbriller til alle aldersgrupper, og de prisvinnende Click & Change-solbrillene er flotte å vokse med.

  3. Motstandsdyktige glass: Barn kan være aktive og utsatt for uhell, så det er viktig å velge solbriller med glass laget av splittsikre og slagbestandige materialer. Denne funksjonen reduserer risikoen for at linsene sprekker og potensielle øyeskader. Polykarbonatlinser er et populært valg på grunn av deres holdbarhet og evne til å tåle påvirkning. Alle Mokki-solbriller til barn er produsert i den høyeste kvaliteten tilgjengelig.

  4. Farge på glass og refleksjon: Der polariserte solbriller ikke anbefales for barn under 5 år, kan du fortsatt velge solbriller med en fargetone som reduserer lysstyrken og blendingen. Se etter linser som tilbyr en moderat fargetone, slik at barna kan oppfatte farger og visuelle tegn nøyaktig samtidig som de beskytter øynene deres mot overdreven lysstyrke. Grå eller brune fargetoner anbefales generelt for å opprettholde fargeoppfatningen. Alle Mokki-solbriller har glass tilpasset til den enkelte aldersgruppe. 

  5. Komfort og holdbarhet: Barn er mer tilbøyelige til å bruke solbriller regelmessig hvis de synes de er komfortable. Se etter solbriller med myke, justerbare neseputer og brillestenger som gir en sikker, men behagelig passform. Lette materialer foretrekkes for å minimere trykket på ansiktet deres. Velg også solbriller laget av holdbare materialer for å tåle slitasje og røff lek. Alle Mokki-solbriller til barn er designet for at barnet skal ville bruke solbrillene. Spesielt Click & Change-systemet er tilrettelagt for at barnet skal leke og bli kjent med brillene, for så å ville ønske å ha dem på. 

  6. Fleksible stropper: For å forhindre at solbrillene går tapt under utendørsaktiviteter, kan du vurdere solbriller med stropper. Disse stroppene festes til solbrillene og kan enkelt løsnes når de trekkes kraftig i, noe som reduserer risikoen for kvelning eller skade hvis solbrillene hekter seg fast i noe. Flere av Mokki-solbrillene har denne muligheten.

  7. Stil og appell: Å velge solbriller med tiltalende design kan gjøre prosessen mer hyggelig for små barn. La dem delta i valget av sine egne solbriller og ta hensyn til deres favorittfarger eller figurer. Solbriller som barna synes er attraktive, er mer sannsynlig å bli brukt frivillig, noe som sikrer riktig øyebeskyttelse. Våre solbriller til barn finnes i flere farger, og er designet for barnets beste. 

Konklusjon: Å kjøpe solbriller til barn under 5 år krever grundig vurdering av UV-beskyttelse, størrelse og passform, splittsikre linser, reduksjon av refleksjon, komfort, holdbarhet, løsningsbare stropper og tiltalende design. Ved å ta hensyn til disse faktorene, kan du gi barnet ditt solbriller som gir nødvendig øyebeskyttelse samtidig som de sikrer komfort og glede. Husk at regelmessig bruk av solbriller under utendørsaktiviteter er avgjørende for deres langsiktige øyehelse og velvære. 

Back to blog