Boy with green Mokki Click & Change sunglasses

Hvilke solbriller er riktige for barn?

Barns øyne trenger ekstra beskyttelse mot forskjellig type lys. Derfor har Mokki Eyewear designet et solbrille-system som gir god beskyttelse til alle barn uansett aktivitet og miljø. Det skal være lett å velge riktig beskyttelse. Målet er derfor å være best i test og at du alltid skal være trygg på at solbrillene beskytter ditt barn riktig.

Mokki Click & Change er solbrille-systemet for barn og babyer som har vunnet internasjonale priser. Systemet leveres med to forskjellige brilleglass: Outdoor og Urban. Det er også mulig å kjøpe Mokki ScreenSafe, en databrille, som et anbefalt tillegg.

Everyday Urban er vår hverdags-brille. Disse solbrillene har UV400 og BlueBlock-beskyttelse. Disse solbrillene beskytter altså ikke bare mot de farlige ultrafiolette strålene som kommer fra solen midt på dagen, men fungerer også som en databrille. Disse brillene beskytter barnets øyne best mulig, og anbefales at blir brukt på barnehagen og skolen der barna er mye ute. Brillerammen er merket med en U.

Active Outdoor er i likhet med alle Mokki-solbriller med UV400, men har i tillegg polariserte glass som gir ekstra beskyttelse mot refleksjon fra vann-, snø- og sand-overflater. Dette gjør brillene mer komfortable for barnet, men overbruk av polariserte solbriller for små barn kan ha negativ effekt på underutviklede hornhinner over lang tids bruk. Derfor anbefaler vi kun å bruke disse solbrillene i reflekte områder. Brillerammen er merket med en O.

 


HVA ER UV400-BESKYTTELSE?

Alle våre briller har UV400 beskyttelse. Det er standard og regulert, så alle solbrille-merker som Ray Ban, Izipizi osv har dette. Men Mokki Click & Change har så mye mer: Mokki Click & Change er spesialtilpassede solbriller for barn og baby i alle typer aktiviteter og miljøer. De er designet for å sitte best mulig på ansiktet og de gir best mulig solbeskyttelse til barn. Våre minste utsettes for direkte sollys mer enn voksne, da de oftere er i utendørs aktivitet. Så derfor trenger barn først og fremst best mulig kvalitet.

 

Vi mener generell solbeskyttelse for barn, samt solbeskyttelse for baby er et meget viktig tema og oppfordrer derfor alle til å snakke med sine barn og unge om viktigheten av pauser fra solen og bruk av solkrem med høy faktor (helst med både fysiske filtre og kjemiske filtre) og aller viktigst: god øyehelse i solen.

For mye sol-eksponering kan gi langvarige skader, og i verste fall grå stær. Solbriller som gir god beskyttelse hos barn og som beskytter øynene riktig er derfor veldig viktig.


HAR BARN BEHOV FOR DATABRILLE?

Barn tilbringer mer og mer tid foran skjermen, og det blå lyset som sendes ut kan irriterer netthinnen, men også forstyrre søvnsyklusen. Dette kan gi en økt belastning som blant annet gir symptomer som hodepine og røde øyne.

Mokki Click & Change Screensafe reduserer blått lys med 99 %. Glassene er behandlet med et anti-refleks (AR) belegg som eliminerer lysrefleksjonerer på begge sider av glasset. 

Back to blog