30/04/2020
Barn trenger spesialtilpasset og riktig solbeskyttelse
Gutt med Mokki Click & Change solbriller

Barns øyne trenger ekstra beskyttelse mot forskjellig type lys. Derfor har Mokki Eyewear designet et solbrille-system som gir god beskyttelse til alle barn uansett aktivitet og miljø. Det skal være lett å velge riktig beskyttelse. Målet er derfor å være best i test og at du alltid skal være trygg på at solbrillene beskytter ditt barn riktig.


Mokki Click & Change er solbrille-systemet for barn og babyer som har vunnet internasjonale priser. Systemet leveres med to forskjellige brilleglass: Outdoor og Urban. Det er også mulig å kjøpe Mokki ScreenSafe, en databrille, som et anbefalt tillegg.


Detaljbilde av Mokki Click & Change Urban solbrille

Mokki Click & Change Urban er vår hverdags-brille. Disse solbrillene har BlueBlock-beskyttelse som beskytter mot både blått lys og UV-stråling. Denne typen beskyttelse er spesielt viktig hos barn under fem år da de ikke har ferdigutviklede netthinner og dermed er mer utsatt når det kommer til skadelig blått lys. Disse solbrillene beskytter altså ikke bare mot de farlige ultrafiolette strålene som kommer fra solen midt på dagen, men fungerer også som en databrille. Disse brillene beskytter barnets øyne best mulig, og anbefales i barnehager og skoler der barna er mye ute. Brillerammen er merket med en U.

Detaljbilde av Mokki Click & Change Outdoor solbrille

Mokki Click & Change Outdoor er vår utendørs-brille. Disse Solbrillene gir, i likhet med alle Mokki-solbriller, riktig beskyttelse mot UV-strålene fra solen, men har i tillegg polariserte glass som gir ekstra beskyttelse mot refleksjon fra vann-, snø- og sand-overflater. Dette gjør brillene mer komfortable for ditt barn, men overbruk av polariserte solbriller for små barn kan ha negativ effekt på underutviklede hornhinner over lang tids bruk. Derfor anbefaler vi kun å bruke disse solbrillene i reflekte områder. Brillerammen er merket med en O.
Er UV400 riktig beskyttelse?


Alle våre briller har UV400 beskyttelse. Det er standard og regulert, så alle solbrille-merker som Ray Ban osv har dette. Men Mokki Click & Change har så mye mer: Mokki Click & Change er spesialtilpassede solbriller for barn og solbriller for baby for alle typer aktiviteter og miljøer. De er designet for å sitte best mulig på ansiktet og de gir best mulig solbeskyttelse hos barn. Våre minste utsettes for direkte sollys mer enn voksne, da de oftere er i utendørs aktivitet. Barn trenger først og fremst god kvalitet. 


Gutt beskyttet med solbriller fra Mokki Click & Change

Vi mener generell solbeskyttelse for barn, samt solbeskyttelse for baby er et meget viktig tema og oppfordrer derfor alle til å snakke med sine barn og unge om viktigheten av pauser fra solen og bruk av solkrem med høy faktor (helst med både fysiske filtre og kjemiske filtre) og aller viktigst: god øyehelse i solen.


For mye sol-eksponering kan gi langvarige skader, og i verste fall grå stær. Solbriller som gir god beskyttelse hos barn og som beskytter øynene riktig er derfor veldig viktig. 

Har barn behov for databrille?


Jente bruker mokki databrille

Barn tilbringer mer og mer tid foran skjermen, og det blå lyset som sendes ut irriterer netthinnen. Dette gir en økt belastning som blant annet gir symptomer som hodepine, røde øyne og tåkesyn. Behovet for databrille er stort. For barn under fem år kan de blå lysstrålene også gi større fremtidige problemer.


Mokki Click & Change ScreenSafe reduserer blått lys med 99% og avtar belastningen på netthinnen. Glassene er behandlet med et anti-refleks (AR) belegg som eliminerer lysrefleksjoner på begge sider av glasset. Slik beskytter vi barnas øyne!

News